Fiat AEgea

Od samog početka zamišljen kao trosegmentna limuzina, ovaj model kombinira sklad i stilski balans s vrlo učinkovito iskorištenim prostorom.
Talijanski stil i tehnologija made in Fiat”, dizajnirani su u Italiji od strane Centra Stila FCA Grupacije (FCA Style Centre), razvijeni u saradnjih s tvrtkom Tofaš R & D u Turskoj, i proizvedeni u tvornici Tofaš u Bursi, jednom od najinovativnijih industrijskih centara u svijetu, o čemu svjedoči i Zlatna medalja dodijeljena za Proizvodnju svjetske klase (WCM)
Odatle dolazi i naziv projekta – Fiat AEGEE – kojim se odaje počast Turskoj, koja je oduvijek bila od strateškog značaja za FCA Grupaciju i koja simbolično predstavlja most između istoka i zapada.
Od studenog će biti u prodaji u Turskoj, a postupno će dospjeti na preko 40 tržišta na području Europe, Bliskog istoka i Afrike

Kao savršen spoj ljepote i funkcionalnosti, novi projekt Fiat AEGEE umješno spaja veliku zapreminu i kompaktne dimenzije limuzine koja je dugačka 4,5 metra, široka 178 centimetara i visoka 148 cm s međuosovinskim razmakom od 264 cm koje povećavaju prostor njegove izuzetne unutrašnjosti. Sve ovo potvrđuje i značajna veličina putničkog odjeljka, koji je dovoljno velik da udobno smjesti 5 krupnijih putnika, uz zapreminu prtljažnog odjeljka od preko 510 litara.
Novi Fiat nudi širok spektar pogonskih agregata, od kojih su svi pouzdani, visokih performansi i ekonomični po pitanju potrošnje goriva i emisija dva turbodizel Multijet II motora i dva benzinska motora, sa ručnim ili automatskim sustavom prijenosa snage od 95 do 120 KS . Valja napomenuti da su ovi dizelski motori naročito štedljivi: s potrošnjom manjom od 4 litre na 100 km, mogu se usporediti s gradskim automobilima kao što je Fiat Panda.
eagea_1_eagea_2_
eagea_4_eagea_5_

 

Leave a Reply

Visit Us On Facebook